ARTIKEL UIT Kerkbode
nummer


47

datum uitg.


21-nov-2008


Die Schöpfung

Beilen - Op zaterdag 22 november a.s. komen liefhebbers van klassieke muziek aan hun trekken, want het Amadeuskoor voert de indrukwekkend gecomponeerde ‘Die Schöpfung’ uit in de Pauluskerk, Witte Valkstraat 4.Joseph Haydn heeft ‘Die Schöpfung’ gecomponeerd in 1798 en het is een schitterende muzikale weergave, met de letterlijke vertaling van het Scheppingsverhaal, dat beschreven staat in Genesis 1. ‘Die Schöpfung’ bestaat uit drie delen, waarin in deel één en deel twee het Scheppingsverhaal en in deel drie de liefde tussen Adam en Eva in het paradijs wordt bezongen.

Het Amadeuskoor oefent het oratorium momenteel onder bezielende leiding van dirigent Bert Lammers. Na twee jaar met het Amadeuskoor gezongen te hebben in de historische Stefanuskerk, is nu bewust gekozen voor de Pauluskerk. Lammers: “We hebben een groot symfonieorkest en drie fantastisch goede solisten. Daarnaast het Amadeuskoor met 70 zangers en zangeressen. Alles met elkaar vergt het gehele gezelschap veel ruimte. Vorig jaar waren we helemaal uitverkocht en moesten we mensen teleurstellen. Dat is jammer. En daarom hebben we besloten het concert te geven in de Pauluskerk, omdat daar meer ruimte is.”

Het Amadeuskoor is een projectkoor met leden uit de gehele provincie. In 2006 trad het koor voor het eerst op en het enthousiasme van de deelnemers was zo groot dat besloten werd het jaar erop weer een concert te geven.

In ‘Die Schöpfung’ zingen Hieke Meppelink, Henk Gunneman en Matthijs Mesdag de solopartijen. Hieke Meppelink is een veelgevraagde sopraan, zowel in binnen- als buitenland. Gunneman en Mesdag zijn ook drukbezette solisten, zij zingen in het bekende Amsterdam Baroque Choir. Het Ensemble Conservatoire begeleidt koor en solisten.

Kaarten ā € 25,00 zijn verkrijgbaar bij: Gerrit de Lange, tel. 0593-541623 of g.d.delange@home.nl, bij Johannes Schreuder, tel. 0593-322439 of joh.schreuder@hetnet.nl en op de avond zelf bij de ingang van de kerk. Reserveren betekent altijd plaats!