ARTIKEL UIT Kerkbode
nummer


51-52

datum uitg.


19-DEC-2008


‘Vrede op aarde’ in Sporthal Peelo

Assen - In de wijk Peelo wordt dit jaar voor de tweede keer een kerstnachtdienst gehouden. Deze dienst begint op 24 december ’s avonds in Sporthal Peelo om 21.00 uur met als thema: ‘Vrede op aarde … vrede met wie?’Peelo is één van de twee wijken in Assen waar helemaal geen kerkgebouw staat. Vorig jaar nam daarom de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Assen-Peelo het initiatief om voor heel de wijk een Kerstnachtdienst te organiseren. Dat werd een groot succes: de Sporthal Peelo zat tot de laatste man vol. En dat niet alleen met eigen gemeenteleden, aldus dominee Ernst Leeftink: “De helft van de 500 bezoekers kwam uit de wijk Peelo of uit een ander deel van Assen.” Hoopt hij dit jaar op een net zo goed gevulde Sporthal? “Jazeker! Ik heb gemerkt dat de bezoekers van vorig jaar de kerstnachtdienst erg gewaardeerd hebben. Dus verwacht ik dat veel wijkgenoten dit jaar weer naar de Sporthal zullen komen.”

Ook dit jaar is er weer veel aandacht aan PR gegeven, aldus Leeftink. “Op de proefavond van de C1000 op 9 december stonden een aantal gemeenteleden van 16 tot 64 beschuit met muisjes uit te delen. En alle 3050 adressen in Peelo worden persoonlijk uitgenodigd door middel van een flyer.”

Waarom is het thema ‘Vrede op aarde … vrede met wie?’? De predikant van Peelo: “Dit jaar staat de engelenzang centraal tijdens de dienst. Die zingen van vrede op aarde. Maar je ziet dat er wereldwijd nog veel oorlog is, dat er in de samenleving veel onvrede heerst en dat veel mensen diep van binnen ook niet tevreden met zichzelf zijn. Waar is dan de echte vrede te vinden? In Bethlehem-stal, zeggen de engelen, want daar is het Kindje Jezus als Vredevorst geboren. Nou, dat willen we vieren in de Kerstnachtdienst op 24 december om negen uur ’s avonds in de Sporthal Peelo.”