ARTIKEL UIT Kerkbode
nummer


48

datum uitg.


21-DEC-2007


Kerstwandeling Nienoord

Leek - Op zondag 23 december wordt evenals vorig jaar een Kerstwandeling gehouden op het Landgoed Nienoord. Een andere manier om het kerstverhaal te beleven en te ervaren.De met stormlantaarntjes en fakkels uitgezette route leidt u langs diverse tafereeltjes die te maken hebben met het Kerstthema. Onderweg kunt u luisteren naar verschillende liederen. Aan het eind van de wandeling trakteren wij u op glühwein en warme chocolademelk, waarbij kinderen van de Van Panhuysschool uit Leek Kerstliedjes zullen zingen.

U kunt starten met de Kerstwandeling tussen 16:00 uur en 17:30 bij het informatiecentrum op het Landgoed Nienoord te Leek. De kosten voor deelname bedragen slechts € 1,00 per volwassene en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Op onze website www.kerstwandelingnienoord.nl vindt u meer actuele informatie een sfeerimpressie van de wandeling van vorig jaar.

De organisaties is in handen van leden van Protestantse gemeente Leek Oldebert en leden van het IKB Leek-Roden. “ Vorig jaar hebben ruim 1500 bezoekers meegedaan aan de eerste Kerstwandeling Nienoord. Dit heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen”, aldus Ina Kazemier. “We hebben voor dit jaar de route en tafereeltjes aangepast, zodat we de bezoekers die voor de tweede keer komen iets nieuws kunnen bieden.” … “Het idee voor de Kerstwandeling is ontstaan in 2005 toen leden van World Servants bij de kerk n.a.v. een idee van ds. Kest Jelsma een levende Kerststal hadden gemaakt. Hierdoor geïnspireerd geraakt, hebben een aantal mensen nagedacht over een grootsere opzet. En dat is uiteindelijk de eerste Kerstwandeling Nienoord 2006 geworden. En met steun van meer dan 170 vrijwilligers en enkele sponsoren, hopen we ook in 2007 weer op een fantastische wandeling.”