ARTIKEL UIT Kerkbode
nummer


28

datum uitg.


14-JUL-2006


Internetmogelijkheden preekvoorzieners

Via de website www.gkvhandboek.nl is het mogelijk om een predikant uit Groningen, Friesland of Drenthe te ‘boeken’.
Het werkt als volgt:U gaat naar www.gkvhandboek.nl
I.v.m. privacy is dit alleen mogelijk op een beveiligd deel van de website, u moet dus inloggen, hiervoor heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Elke kerk heeft een eigen inlogcode die aan de scriba’s is toegestuurd.

- klik op inloggen
- voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw gemeente in
- klik op beschikbare predikanten
- klik de datum aan (dag + maand + jaar via de pijltjes naast deze vakjes)
- klik de tijd van uw kerkdienst aan (pijl)
- selecteer: classis of provincie (pijl)
- selecteer de naam van de gewenste classis of provincie (pijl, pulldownmenu)
- klik op zoeken
De nog beschikbare dominees verschijnen in beeld. Het telefoonnummer verschijnt, het (meteen aan te klikken) e-mailadres en u kunt het rooster van de predikant bekijken

Let op:
1. Met vrije zondagen is geen rekening gehouden, predikanten of preekvoorzieners kunnen deze dagen aan ons doorgeven, zodat deze geblokkeerd kunnen worden bij het zoeken.

2. Alleen de reeds ingevoerde diensten verschijnen op het rooster. Voorlopig werkt deze zoekmogelijkheid alleen voor de korte termijn, omdat de diensten steeds voor de eerstvolgende zondagen worden ingevoerd door medewerkers van de kerkbode. Het is voor preekvoorzieners ook mogelijk dit zelf te doen, b.v. voor het hele jaar. Preekvoorzieners die dit willen verzoeken wij contact op te nemen met de Kerkbode, tel. 050-3013636 of via e-mail: kerkbode@scholma.nl
Naarmate meer preekvoorzieners het jaarrooster van hun kerk invoeren wordt de betrouwbaarheid van het zoeksysteem op langere termijn vergroot.